вторник, 1 ноември 2011 г.

Шопска салата


















Съставки (4 порции):


1 кг. домати
500 гр. краставици
2 чушки
1 глава лук
200 гр. бяло българско саламурено сирене
1/2 вр. магданоз
4 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
1 ч. л. сол
Маслини

Приготвяне и сервиране:
Доматите се нарязват на пирамидки, краставицата и чушката на шайби и лукът на ситно. Нарязаните продукти се поръсват със зехтина, солта и оцета и се разбъркват. Разпределят се на 4 порции и се поръсват с настъргано сирене и ситно нарязан магданоз.
Сервира се студена, аранжирана с маслини и стръкче магданоз.

Варианти:
Често се прави с печени чушки, вместо сурови.

Няма коментари:

Публикуване на коментар